Onze volledige

 website

Klik hier

 

Extra voorlichting TTO:
maandag 15 februari, 19.30 uur


Extra voorlichting gymnasium:

maandag 22 februari, 19.30 uur


After-8 party voor leerlingen groep 8:
vrijdag 19 februari, 19.00 uur

Welkom op het Maartenscollege Haren!

Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle informatie over onze school en de verschillende opleidingen. Wil je meer weten over wat er allemaal bij ons op school gebeurt, klik dan door naar de volledige website.

Lees meer

 

Op het MaartenscollegeOns schoolgebouw ligt in een rustige en bosrijke omgeving in Haren en je kunt er voor alle opleidingen terecht: mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig onderwijs. Als je ooit wilt overstappen van de een naar de andere opleiding, kun je gewoon op dezelfde school blijven. We vinden het belangrijk dat je je hier snel thuis voelt. Iedere leerling heeft een mentor die jou begeleidt en samen met jou en je ouders ervoor zorgt dat je goede resultaten behaalt. Bij ons op school is internationalisering óók heel belangrijk. Je gaat letterlijk met het Maartens de wereld over, want iedere leerling, van welke opleiding dan ook, gaat minstens één keer op reis naar het buitenland voor een leerzame excursie of uitwisseling.

Mavo

Zo noemen we op het Maartens het vmbo-tl (theoretische leerweg). De opleiding is klein en overzichtelijk en de vaste groep docenten doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jij binnen 4 jaar je diploma haalt. Zonder zittenblijven dus. Durf je de uitdaging aan?  Na de mavo kun je verder naar de havo of mbo. Maar ook in klas 1 en klas 2 kijken we of je misschien al naar de havo kunt overstappen. En kom je bij ons, dan ga je in de eerste week al op kamp met je nieuwe klas. Leer je iedereen meteen goed kennen!

 

Havo

Kies je voor de havo, dan leer je veel in de lessen. Dat gaat stapje voor stapje, en die stapjes worden steeds groter. Je zult zien dat je steeds zelfstandiger wordt en dat je steeds meer verantwoordelijkheden moet nemen. Dat komt goed van pas in de verschillende projecten waarin je aan het werk gaat. De havo duurt 5 jaar en hierna kun je naar het vwo of hbo. Afhankelijk van je resultaten en studiehouding, kun je in het eerste jaar ook al overstappen naar het vwo.

Vwo-atheneum

Als je kiest voor het atheneum van het Maartens dan krijg je naast de reguliere vakken, verrijkingslessen die voor extra uitdaging zorgen. Je ontdekt wat jouw talent is en hoe je dat kunt gebruiken op school. Ook kom je er achter hoe leeftijdsgenoten in andere landen leven en speel je een rol in een spannend verhaal, waarbij je een probleem moet oplossen. De opleiding duurt 6 jaar en na de opleiding kun je naar de universiteit.

Vwo-gymnasium

Het gymnasium van het Maartenscollege is (net als het atheneum) een opleiding op vwo-niveau, met extra aandacht voor talen en geschiedenis. Je maakt kennis met de Romeinse en Griekse cultuur en je krijgt Latijn. In het tweede en derde leerjaar, krijg je naast Latijn ook Grieks. Je zult merken dat je moeilijke woorden in het Nederlands of in een andere moderne taal beter begrijpt, omdat je het oorspronkelijke Latijnse of Griekse woord erin kunt herkennen. Ook deze opleiding duurt 6 jaar en met een gymnasiumdiploma kun je naar de universiteit.

Tweetalig onderwijs

Als je een havo-, atheneum- of gymnasiumadvies krijgt, kun je ook kiezen voor het tweetalig onderwijs (TTO). Je krijgt ongeveer de helft van alle lessen in het Engels van docenten die dat als moedertaal hebben of ervoor geleerd hebben hun vak in het Engels te geven. En vind je het leuk om projecten te doen, samen te werken en presentaties te geven? Dan ben je op je plek in het TTO. We werken namelijk met een internationale lesmethode,  het Middle Years Programma (MYP), waarin we veel van deze werkvormen gebruiken. Je leert er heel veel van en het geeft je een voorsprong voor je toekomst!